Daužytos Hojiblanca alyvuogės yra unikali ir išskirtinė alyvuogių rūšis, pasižyminti savitu skoniu ir tekstūra. Jos kruopščiai perskeliamos, kad atsiskleistų švelnus jų minkštimas ir jos geriau sugertų marinatų ar prieskonių skonį. Iš Ispanijos Andalūzijos regiono kilusios „Hojiblanca” alyvuogės garsėja dideliu dydžiu, gausiu aliejaus kiekiu ir subalansuotu skoniu. Padalytos šios alyvuogės tampa dar universalesnės ir lengviau pritaikomos, todėl jas mėgsta ir virėjai, ir namų šefai.
Skelbiant „Hojiblanca” alyvuoges reikia subtiliai įpjauti nedidelį įpjovimą išilgai alyvuogės, nepažeidžiant jos vientisumo. Taip alyvuogė šiek tiek atsiveria ir atsiskleidžia sultingas jos minkštimas. Perskeltas alyvuoges galima marinuoti įvairiose žolelėse, prieskoniuose ar aliejuose, kad sustiprėtų jų natūralus skonis arba būtų sukurti unikalūs skonių deriniai. Be to, dėl atsidengusio minkštimo suskaldytos alyvmedžio uogos geriau sugeria marinatus, todėl jų skonis tampa ryškesnis ir harmoningesnis.
Vienas iš pagrindinių specialiai suskaldytų „Hojiblanca” alyvuogių privalumų – galimybė įvairiems patiekalams suteikti gilumo ir sudėtingumo. Naudojamos salotoms gardinti, įmaišytos į makaronų padažus ar tiesiog vartojamos vienos kaip gardus užkandis, šios alyvuogės suteikia skonio pliūpsnį, kuris pagerina bet kokį kulinarinį kūrinį. Dėl švelnios tekstūros ir išskirtinio skonio jos puikiai tinka tiek Viduržemio jūros, tiek tarptautinės virtuvės patiekalams.
Daužytos Hojiblanca alyvuogės yra ne tik kulinariškai universalios, bet ir naudingos sveikatai. Alyvuogės yra gausus mononesočiųjų riebalų šaltinis, kurie žinomi dėl savo naudingų savybių širdies ir kraujagyslių sistemai ir gebėjimo mažinti blogojo cholesterolio kiekį. Be to, jose gausu antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo oksidacinio streso ir uždegimų. Be to, alyvuogėse yra svarbiausių mineralų, pavyzdžiui, geležies, kalcio ir vitamino E.
Mes rekomenduojame: Daužytos Hojiblanca alyvuogės su kauliukais 440 g.
Sudedamosios dalys: Suskaldytos Hojiblanca alyvuogės, vanduo ir druska
Vidutinė maistinė vertė 100g:
Energinė vertė: 706kJ / 172 kcal
Riebalų: 17g
Iš kurių sočiųjų: 2.8g
Angliavandeniai: 0g
Iš kurių cukrų: 0g
Baltymai: 1.3g
Druska: 4g
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.