Alyvuogės Arbequina su kauliukais

3,70 5,90 
2,78 4,43 

Dėl puikios kokybės ši alyvuogių rūšis laikoma viena geriausių pasaulyje. Pagamintos tradiciniu būdu, jos įgauna minkštumą ir išskirtinį skonį, būdingą tik šiam kraštui. Alyvuogės, vanduo, druska, kvapiosios medžiagos ir rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: pieno rūgštis.

Regionai:
Priorat / Ribera d’Ebre / Terra Alta

 

 

Prekės kodas - Kategorija

Alyvuogės Arbequina su kauliukais – tai alyvuogių rūšis, kuri kulinarijos pasaulyje labai vertinama dėl savo unikalaus skonio ir universalumo. Šios alyvuogės kilusios iš Katalonijos Ispanijoje, ir dėl savo mažo dydžio, švelnios tekstūros ir sodraus skonio išpopuliarėjo visame pasaulyje. Arbequina alyvmedis pasižymi gebėjimu augti įvairiomis klimato ir dirvožemio sąlygomis, todėl yra atsparus ir lengvai prisitaikantis augalas.

Viena iš išskirtinių alyvuogių Arbequina su kauliukais  savybių yra jų nedidelis dydis, dėl kurio skonis yra labiau koncentruotas. Dėl to jos idealiai tinka įvairioms kulinarinėms reikmėms, pavyzdžiui, alyvuogių aliejaus gamybai, stalo alyvuogėms ir net desertams gaminti. Alyvuogės yra švelnaus, tačiau vaisinio skonio, su saldumo ir šiek tiek riešutų prieskoniu. Toks skonio kompleksiškumas suteikia patiekalams gilumo ir pagerina bendrą skonio pojūtį.

Alyvuogės Arbequina su kauliukais daugiausia naudojamos aukštos kokybės alyvuogių aliejui gaminti. Iš šių alyvuogių išgautas aliejus labai vertinamas dėl išskirtinio skonio ir aromato. Jo tekstūra švelni, sviestinė, su žalios žolės, migdolų ir prinokusių vaisių natomis. Todėl puikiai tinka lašinti ant salotų, daržovių ar duonos. Dėl mažo „Arbequina” alyvuogių aliejaus rūgštingumo lygio jis taip pat tinka vartoti tiesiogiai ir gali būti vartojamas kaip padažas ar pagardas.

Be alyvuogių aliejaus, Arbequina alyvuogės taip pat gali būti sūdomos ir vartojamos kaip valgomosios alyvuogės. Alyvuogės sūdomos vandens, druskos ir kartais kitų aromatinių medžiagų, pavyzdžiui, žolelių ar prieskonių, tirpale. Šis procesas padeda iš alyvuogių pašalinti kartumą ir sustiprina jų natūralų skonį. Rezultatas – gardžiai aštrios ir pikantiškos alyvuogės, kuriomis galima užkandžiauti, dėti į salotas ar makaronų patiekalus arba naudoti kaip garnyrą.

Sudedamosios dalys: Alyvuogės, vanduo, druska, kvapiosios medžiagos ir rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: pieno rūgštis.

Vidutinė maistinė vertė 100g:
Energinė vertė: 909kJ / 221kcal
Riebalai: 23g
Iš kurių sočiųjų: 4.4g
Angliavandeniai: 3g
Iš kurių cukrūs: 0.5g
Batymai: 1.8g
Druska: 3.1g

Tūris

210 g., 440 g.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Alyvuogės Arbequina su kauliukais”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis