Tradicinis Ispanijos Fideuà receptas

Fideuà receptas

Fideuà yra tradicinis Ispanijos patiekalas, ypač populiarus Valensijos regione. Tai yra patiekalas, kurio pagrindą sudaro makaronai, jūros gėrybės. Štai pagrindinis Fideuà receptas 4 porcijoms:

Ingredientai:

  • 250 g fideuà makaronų arba trumpų plonų makaronų
  • 400 g jūros gėrybių (pvz., krevetės, kalmarai, moliuskai)
  • 1 stiklinė (apie 200 ml) baltojo vyno
  • 500 ml žuvies sultinio arba jūros gėrybių sultinio
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 raudonoji paprika, smulkiai supjaustyta
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio šafrano (neprivaloma, bet rekomenduojama)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežių petražolių lapelių, smulkiai supjaustytų, patiekimui

Gamybos procesas:

  1. Keptuvės paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba paella keptuvėje.
  2. Daržovių kepimas: Į keptuvę pridėkite svogūną, česnaką ir papriką, tada kepkite, kol svogūnas taps skaidrus, apie 5 minutes.
  3. Prieskonių pridėjimas: Pridėkite paprikos miltelius ir, jei naudojate, šafraną, ir maišykite.
  4. Skysčių pridėjimas: Pridėkite baltojo vyno ir leiskite virti, kol vynas išgaruos, apie 2-3 minutes. Tada pridėkite žuvies sultinį ir gerai išmaišykite.
  5. Jūros gėrybių pridėjimas: Įdėkite jūros gėrybes, uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių, kol makaronai bus minkšti, o jūros gėrybės – išvirtos.
  6. Patiekimas: Patiekite karštą, apibarstykite smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais ir papuoškite su citrinos žievelėmis.

Mėgaukitės savo nuostabia Fideuà!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis