Midijos sūryme 13/18 vnt.
Ak, nuostabus delikatesas – midijos Rias Gallegas. Jau vien pavadinimo pakanka, kad burnoje atsirastų aitrių pojūčių. Šie sultingi gėrio kąsneliai kilę iš nuostabaus Galisijos regiono Ispanijoje, kur Rias (upių žiotys) yra puiki terpė šiems mažiems moliuskams. Ir jie tikrai klesti! Galisijos midijų fermose galima išvysti daugybę eilių virvių, kabančių ant medinių platformų, kurių kiekvieną puošia putlios ir sultingos midijos. Tai tarsi povandeninis skanėstų sodas.
Tačiau kuo ypatingos midijos Rias Gallegos? Na, pirmiausia, midijos renkamos tinkamu laiku, kai jos būna pačiame savo putlumo ir skonio įkarštyje. Galisijos ūkininkai iš kartos į kartą tobulino savo amatą, tiksliai žinodami, kada ištraukti virves ir nuimti derlių. Tai subtilus menas, tačiau jis duoda neįtikėtinų rezultatų.
Pakalbėkime apie skonį. O, tas skonis! Šios midijos yra sūrios ir saldžios, švelnios tekstūros, tirpstančios burnoje. Jos pasižymi išskirtiniu skoniu, kurį gali suteikti tik tyras Rias Gallegos upės vanduo. Tarsi ragautumėte gabalėlį paties vandenyno, tik be sūrių jūros dumblių ir smėlio. Tai tikras kulinarinis malonumas, nesvarbu, ar jais mėgausitės vienais, ar dalyvausite didesnėje jūros gėrybių puotoje.
Dabar jums turbūt kyla klausimas, kaip mėgautis midijomis „Rias Gallegos”. Galimybių yra begalė! Galite jas virti garuose su trupučiu baltojo vyno ir česnakų – tai paprastas, bet elegantiškas užkandis. Arba galite jas sumaišyti su makaronais ir lengvu pomidorų padažu ir paruošti gardų pagrindinį patiekalą. Jie taip pat puikiai tinka paelijai ar jūros gėrybių troškiniams, suteikdami kiekvienam kąsniui aromato. Nepamirškime ir klasikinių ispaniškų tapų – acte ir alyvuogių aliejuje marinuotų midijų, patiekiamų su duona, kurią galima pamirkyti. Tai dera su jūros gėrybių rojumi.
Mes rekomenduojame: Midijos sūryme 13/18 vnt.
Sudedamosios dalys :
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.