Alyvuogės:
Sevillenca alyvuogės daugiausia auginamos Montsia ir Baix Ebre regionuose Tarragonos provincijoje bei šiauriniame Castellón regione. Jos nėra kilusios iš Andalūzijos ar Sevilijos.
Ši veislė duoda labai juodas alyvuoges. Anksčiau alyvuogių rinkėjai jas valgydavo tiesiai nuo medžių, jei jos nebuvo nuimtos. Tokios „sausos“ alyvuogės paprastai vadinamos „olives mortes“.
Alyvuogės renkamos nuo lapkričio pradžios iki vidurio, kol jos dar nėra visiškai sunokusios, siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę ir išlaikyti geriausias jutimines savybes.
Alyvmedžiai:
Sevillenca veislės alyvmedžiai nebėra naujai sodinami. Šios veislės medžiai paprastai yra seni ir turi išskirtinę architektūrą – statūs šakos ir stipriai susisukusi mediena.
Ši veislė anksti bręsta, bet yra mažai produktyvi ir dėl jautrumo sausrai, šalčiui bei alyvuogių muselei šių medžių skaičius mažėja.
Maistinė vertė:
Vertės nurodytos 100 g:
- Energinė vertė: 3700 kJ / 888 kcal
- Riebalai: 100,00 g
- iš jų sočiųjų riebalų rūgščių: 14,20 g
- Angliavandeniai: 0,00 g
- iš jų cukrų: 0,00 g
- Baltymai: 0,00 g
- Druska: 0,00 g
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.