Alyvuogės Manzanilla su kauliukais

4,30 7,00 
3,23 5,25 

Alyvuogės, kruopščiai paruoštos prie salotų, užkandžiams. Dėl savo švelnios tekstūros ir unikalaus vaisių skonio jos puikiai tinka tinka bet kokiai progai.  

Regionai:
Andalūzija

 

Prekės kodas - Kategorija
Alyvuogės Manzanilla su kauliukais

„Manzanilla”  – tai alyvuogių rūšis, labai vertinama dėl sodraus, sviestinio skonio ir tvirtos tekstūros. Šios alyvuogės pavadintos Manzanilos miesto, esančio Sevilijos provincijoje, Ispanijoje, kur jos tradiciškai auginamos ir renkamos, vardu. Pavadinimas „Manzanilla” ispaniškai reiškia „mažas obuolys”, o tai labai tinka, nes šios alyvuogės yra šiek tiek obuolių skonio.

Vienas iš išskirtinių Manzanilla alyvuogių bruožų – ryški žalia spalva. Nuskintos alyvuogės paprastai būna žalios, kietos ir šiek tiek kartaus skonio. Vėliau alyvuogės konservuojamos arba marinuojamos, kad sumažėtų jų kartumas ir sustiprėtų skonis. Konservavimo procesas gali būti įvairus, tačiau dažniausiai alyvuogės kelias savaites mirkomos druskos ir vandens tirpale. Šis procesas ne tik pašalina kartumą, bet ir leidžia alyvuogėms įgauti būdingą sodrų ir sviestinį skonį.

Manzanilla  dažnai naudojamos Viduržemio jūros regiono virtuvėje ir yra populiarus salotų, tapų ir picų ingredientas. Dėl tvirtos tekstūros ir švelnaus skonio jos yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiuose receptuose. Jas galima įdaryti tokiais ingredientais, kaip sūris, česnakas ar paprikos, kad jos įgautų papildomo skonio. Be to, „Manzanilla” alyvuoges galima supjaustyti griežinėliais ir dėti į salotas ar makaronų patiekalus, kad šie būtų spalvingesni ir skanesni.

Alyvuogės ne tik naudojamos kulinarijoje, bet ir naudingos sveikatai. Kaip ir kitų rūšių alyvuogės, jos yra geras sveikųjų riebalų ir antioksidantų šaltinis. Alyvuogėse esantys mononesotieji riebalai yra susiję su mažesniu cholesterolio kiekiu ir mažesne širdies ligų rizika. Jose taip pat yra daug vitamino E, kuris pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Vitaminas E padeda apsaugoti organizmo ląsteles nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, kuri gali sukelti lėtines ligas, pavyzdžiui, vėžį ir širdies ligas.

Mes rekomenduojame: Alyvuogės Manzanilla su kauliukais 425 g.

Sudedamosios dalys: Manzanilla alyvuogės, vanduo, druska ir rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: pieno rūgštis.

Vidutinė maistinė vertė 100g:
Energinė vertė: 843kJ / 203kcal
Riebalų: 21g
Iš kurių sočiųjų: 4.1g
Angliavandenių: 3g
Iš kurių cukrų: 0g
Baltymai: 1.1g
Druska: 3g

Tūris

205 g., 425 g.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Alyvuogės Manzanilla su kauliukais”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis