Paella iš saulėtos Barselonos

Paella

Patarimai ir variacijos

Vietoj žuvies paella galima ruošti ir su vištiena – tai Valensijos variantas. Kalmarų ir krevečių galima nedėti. Dažnai paella ruošiama su krevetėmis ir vištienos blauzdelėmis. Puikiai tinka su kiauliena arba ėriena. Vietoj žuvies sultinio naudojamas daržovių sultinys. Paella patiekiama ant stalo tol, kol keptuvėje dar yra šiek tiek drėgmės. Tada ryžiai nebus tokie sausi.

Paella – tai fantastiškas kulinarinis meno kūrinys, atitinkantis  Viduržemio jūros regiono skonius bei principus. Iš pradžių tai buvo žemdirbių maistas, o vėliau pakrančių vietovėse jis buvo papildytas jūros gėrybėmis.

Ingredientai keturiems asmenims:

  1. 350 g ryžių
  2. 8 didelių krevečių
  3. 8 midijos
  4. 16 moliuskų
  5. 200 g kalmarų
  6. 200 g trintų pomidorų
  7. 2 česnako skiltelės
  8. Petražolių
  9. Šiek tiek šafrano
  10. 200 g jūrų velnių arba šviežio tuno

Paruošimas:

  1. Švelniai apkepkite krevetes.
  2. Įdėkite moliuskus pusvalandžiui į pasūdytą vandenį.
  3. Moliuskus virkite labai mažame kiekyje vandens. Tada sudėkite midijas, kad jos atsivertų. Neatsivėrusias midijas išmeskite.
  4. Visą žuvį kepkite metalinėje paelijos keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol ji taps auksinės spalvos.
  5. Tada sudėkite trintus pomidorus. Palikite troškintis ir sudėkite smulkintą česnaką, petražoles ir šafraną.
  6. Kelis kartus pamaišykite ir sudėkite ryžius.
  7. Įpilkite 3/4 l žuvies sultinio arba verdančio vandens, pagardinkite prieskoniais ir virkite ant vidutinės ugnies, kuo mažiau judindami, kad ryžių grūdeliai būtų birūs.
  8. Viršų papuoškite moliuskais, midijomis, žirneliais, krevetėmis.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis