

Galicijos kalmarai yra vienas iš labiausiai mėgstamų jūros gėrybių tarp žvejų ir šefų visame pasaulyje. Šie minkšti, šiek tiek saldžiarūgščiai ir šiek tiek švelnesnio skonio kalmarai yra puikus ingredientas daugelyje patiekalų. Vienas iš populiariausių būdų juos paruošti yra amerikietiškas padažas.
Amerikietiškas padažas yra šiek tiek pikantiškas, sūrus ir šiek tiek saldus. Jis puikiai dera su galicijos kalmarais ir suteikia jiems unikalų skonį. Šiame straipsnyje aptarsime keletą skanių receptų su galicijos kalmarais amerikietiškame padaže ir paaiškinsime, kaip juos panaudoti kulinarijoje.
Pateiksime receptą, kaip pasigaminti kalmarus namuose, tačiau jei neturite laiko nenusivilsite išbandę paruoštus kalmarus kuriuos galite įsigyti apsilankę šioje nuorodoje.
Receptas: Kalmarų žiedai su amerikietišku padažu
Vienskaitomai, kalmarų žiedai yra vienas iš populiariausių užkandžių Amerikoje. Jie yra labai lengvi ir greiti paruošti, o kartu su amerikietišku padažu jie tampa tikru skanavimu. Norėdami paruošti šį patiekalą, jums reikės:
- 500 g galicijos kalmarų žiedų
- 1 puodelis miltų
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštas maltos juodosios paprikos
- 1 šaukštas maltos čili paprikos
- 1 šaukštas česnako miltelių
- 1 šaukštas svogūnų miltelių
- 1 šaukštas cukraus
- 1 puodelis pieno
- 1 kiaušinis
- Aliejus kepti
Paruošimas:
- Miltus, druską, maltą juodąją papriką, maltą čili papriką, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir cukrų sumaišykite dideliame dubenyje.
- Pieną ir kiaušinį sumaišykite atskirame dubenyje.
- Kalmarų žiedus panardinkite į pieno ir kiaušinio mišinį, o tada į miltų mišinį.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kalmarų žiedus, kol jie įgaus auksinį atspalvį.
- Ištraukite kalmarų žiedus iš keptuvės ir nuleiskite juos ant popieriaus rankšluosčio, kad nusausėtų nuo perteklinio aliejaus.
- Patiekite kalmarų žiedus su amerikietišku padažu kaip užkandį arba pagrindinį patiekalą.